Waarom is je huid reinigen nou zo belangrijk?

Graag wil ik jullie waarom de huid reinigen zo belangrijk is.
Reinigen wordt regelmatig “vergeet” of “te veel gedoe” gevonden. Vaak hoor ik dat jullie of niet of maar 1x per dag je huid reinigen, maar vergeet niet het is toch echt de eerste stap van goede huidverbetering.

Herken je dit? Lees dan snel verder.. ik ga je helpen!
Herken je dit niet? Dan ben je al heel goed met je huidverbetering bezig!
Ik ben trots op je.


Een goede reiniging zorgt ervoor dat alle producten die je daarna gebruikt beter door de huid worden opgenomen. Reinig je niet, dan blijven de producten op de huid liggen en doen ze weinig tot niets. Zelf zorgen er zelfs voor dat de “afvalstoffen en vuil” weer in de huid worden gesmeerd.

 

Waarom moet je ’s morgens je huid reinigen
In de nacht produceert je huid afvalstoffen en huidvetten. Dit kan je alleen met water niet verwijderen. (Denk aan afwassen zonder afwasmiddel)


Waarom moet je ’s avonds je huid reiniging

Dit is niet alleen noodzakelijk om make-up te verwijderen , ook als je geen make-up draagt zit er vuil op je huid. Denk hierbij aan uitlaatgassen, stof van binnen en buiten en afvalstoffen die je huid zelf aanmaakt.

EEN GOEDE REINIGING ZORGT ERVOOR DAT DE HUID MINDER SNEL VEROUDERD!

 

Hoe ziet een goede reiniging er nu uit?


Stap 0

Kies het juiste reinigingsproduct, ook speelt hier voorkeur een belangrijke rol. Wil jij weten wat voor jouw huid het beste reinigingsproduct is, maak een afspraak en ik laat je alles proberen.

Stap 1
Breng het reinigingsproduct aan en masseer dit in met lauw water in. Zo kan het product zijn reinigende werking krijgen en wordt het vermengt met het vuil dat op de huid ligt.

LET OP NIET OP EEN WATJE! Gebruik je een watje dan blijft het vuil op de huid liggen en verplaats je het alleen maar. Verwijder het product met een washandje of gastendoekje. Dit zorgt niet alleen voor een grondige reiniging, maar ook voor een heerlijk aangenaam en ontspannen gevoel.

Stap 2
Breng een lotion aan, ook weer aangepast aan je huidtype.
De lotion is niet bedoeld om de laatste restjes te verwijderen!
Dit wordt vaak gedacht, maar een lotion gebruik je om de PH-waarde van de huid weer herstelt en het vochtgehalte weer op peil te brengen. Water heb je nodig om je gezicht te reinigen, maar droogt ook je huid uit door de kalkdeeltjes die in het water zitten (daarom kan onze huid trekkerig zijn na het douchen) dus daarom lotion!

EN KLAAR BEN JE MET JE REINIGING!

Eigenlijk ben je in een paar minuten klaar, het zijn maar 2 stappen. Probeer het een week, je bent er zo aan gewend en kan niet meer zonder! Graag hoor ik van jullie hoe het met de reiniging gaat. Heb je vragen, mail dan naar info@helmirhuidverzorging.nl

 

Verschillende reinigingsproducten
Dat het belangrijk is om je huid te reinigen had ik al eerder aangegeven, maar met welk product doe je dit? De keuze voor een reinigingsproduct is afhankelijk van je huidtype en wat je het fijnst vindt om te gebruiken. Gebruik je het liefste een milk, een reinigingsmousse of een cleansing gel?

 

Tegenwoordig kunnen we niet meer zeggen dat een reinigingscream speciaal voor een droge huid is. Want ieder merk heeft zo zijn eigen filosofie, samenstelling en ingrediënten in reinigingsproducten.
Wat je over het algemeen wel kunt stellen is dat hoe rijker het product, door het laagje “olie” wat er achter blijft na het reinigen, dus te beter dit is voor de droge en gevoelige huid.

 

Rijke volle reinigingsproducten zijn:
– Hydrolatte en Unicleanser van Dermo28
– Total Balance Cleanser van SkinPhilosophy
– Resurfacing Cleanser van SalonnePro Amsterdam
– Cleansing milk en Reviving Detox Creamy Cleanser van Webecos

 

Een ander soort reinigingsproducten die je steeds meer ziet zijn de reinigingsmousse of foam, dit is een schuimend product die heel gemakkelijk onder de douche te gebruiken is. Dit soort reiniging is geschikt voor alle huidtypes.

 

Reiningsmousse of foam zijn:
– Hydra Source van Dermo28
– Vitacell Radiance Prepare Foam van Webecos

 

Dan hebben we nog de Cleansing gels, dit zijn gels die als ze in aanraking komen met water gaan schuimen en zo je huid reinigen. Ideaal voor de normale, vette of gecombineerde huid, vanwege dat schuimende effect, krijg je een extra schoon gevoel.

 

Cleansing gels zijn:
– AHA Cleansing gel en Gentle Face Wash van SalonnePro Amsterdam
– Cleansing gel van Webecos

 

Als laatste heb je de groep van reinigingsproducten voor de vette en acne huid, vaak wordt in deze reinigers als grondstof salicylzuur gebruik, omdat dit werkzaam is in de poriën, waar het talgophopingen oplost.

 

De reinigingsproducten zijn:
– Purifying Cleanser van Dermo28
– Salicylic Cleanser en Clear Skin Cleanser van SalonnePro A’dam
– Purifying Wash Gel van Webecos

 

Dan hebben we ook nog de groep van Lotions of tonic, deze zijn bedoelt om de laatste restjes en van de cleanser te verwijderen, maar ook om de zuurgraad van de huid te herstellen. Of hebben door de werkstoffen die ze bevatten een andere speciale werking.

 

Lotion en tonic zijn:
– Hydratonic van Dermo28
– Aloe Vera Glycolic Toner en Hyaluronic Toner van SalonnePro Amsterdam
– Vitacell Skin Relief Toner en Reviving Detox Hydrating Toner van Webecos

 

Micellaire water
Micellaire water is eigenlijk een cleanser en toner in één. Op het oog lijkt het gewoon water in een flesje, maar het is wel degelijk meer dan dat.Als je alleen micellaire water gebruikt, heb je geen extra toner nodig. Bovendien is micellaire water vaak geschikt voor het volledige gezicht en heb je dus ook geen specifieke reiniger voor de ogen of lippen nodig.
De One-Step Cleanser van Webecos is zo’n micellaire water.

 

Wil jij weten welk reinigingsproduct het beste voor jouw huidtype is, maak dan een vrijblijvende afspraak en kom ze allemaal uitproberen.